Janssons Frestelse

Por­tio­ner: 6
Points: 6 points/portion
Tid: c:a 5060 minu­ter
Van­lig Jans­sons Fres­tel­se inne­hål­ler ohygg­li­ga mäng­der fett. Det­ta är ett fettsnå­la­re alter­na­tiv, som sma­kar mer eller mind­re lika­dant.


Pota­tis (val­fri mängd)
Gul lök (val­fri mängd)
2 msk mar­ga­rin
180 gr ansjo­vis
2½-5 dl lätt­mjölk
12 msk mat­lag­nings­gräd­de
2 msk strö­bröd

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ski­va pota­tis och lök.
  3. Skär ansjo­vis i mind­re bitar.
  4. Var­va pota­tis, lök och ansjo­vis i en ugns­fast form.
  5. Häll på mat­lag­nings­gräd­de och lätt­mjölk.
  6. Strö över strö­brö­det, och klic­ka över mar­ga­ri­net.
  7. Gräd­da i ugnen i c:a 40 minu­ter.
This entry was posted in Fisk, Jul, ViktVäktarmat. Bookmark the permalink.

3 Responses to Janssons Frestelse

  1. thomas says:

    jul mat.. jans­sons­fres­tel­se

  2. Katarina Bengtsson says:

    Änt­li­gen en jans­son som inte är så him­la fet. det är ju krydd­ning­en som är godast.

  3. Lotta Sundelius says:

    jul­mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *