Kvarnpizza

Tål­mo­digt fram­ex­pe­ri­men­te­rat piz­zapå­lägg som avser att efter­lik­na en väl­digt god piz­za man förr kun­de köpa på kvarn­vi­deo vid Caro­li City i Mal­mö. Vide­o­bu­ti­ken finns kvar, men de baka inte piz­zor läng­re. Synd, deras piz­zor var helt annorlun­da än de som and­ra piz­ze­ri­or åstad­kom­mer.

Tid: 35 minu­ter för piz­za­deg + 20 minu­ter för pålägg och bak­ning.
Por­tio­ner: 23 pers
Pris: för myc­ket fär­dig­köp­ta gre­jer för att det ska bli bil­ligt. Säkert dyra­re än ori­gi­na­let var.

1 st piz­za­deg
23 msk tomat­puré
½ gril­lad kyck­ling, urbe­nad
Ski­vad jala­peños från burk (från texmex­hyl­lan i din butik)
Lätt­kokt broc­co­li
God riven ost (jag bru­kar blan­da moza­rel­la och väs­ter­bot­ten)
Bear­nai­se­sås på påse (inte pul­ver­sås, ryd­bergs eller fef­fes fun­kar bäst)
Salt och pep­par

  1. Bred tomat­pu­re på piz­za­bot­ten, sal­ta och pepp­ra den.
  2. Lägg på bitar av kyck­ling, bitar av broc­co­li och rik­ligt med jala­pen­os­ski­vor.
  3. Klic­ka ut bear­nai­se­sås över det hela.
  4. Täck med riven ost.
  5. Baka i för­värmd het ugn, 250° i 1015 minu­ter.

Till piz­zan kan du ser­ve­ra en piz­za­sal­lad.

This entry was posted in Paj & Pizza and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kvarnpizza

  1. Anja says:

    Åhhh! Kvarn­vi­de­os piz­zor! Jag minns dom fort­fa­ran­de!!! Men jag hade ing­en aning om att det var fler än jag som tyck­te des­sa piz­zor var dom godas­te som någon­sin sett dagens ljus! Kul! Otro­ligt att dom la ner piz­za­bak­ning­en.
    Jag tror dock att hem­lig­he­ten fanns i såsen eftersom jag all­tid beställ­de vege­ta­risk piz­za och den sma­ka­de som en bit av him­len även om ”påläg­get” inte skil­de sig från and­ra piz­za­bu­ti­kers.
    Min giss­ning när det gäl­ler sås-recept är: Tomat­sås med oliv­ol­ja, vit­lök och en knivsudd cur­ry (det låter kanske helt galet, men tar man så lite cur­ry i en sås att det inte sma­kar cur­ry så får man en spe­ci­ell smak, alla and­ra sma­ker för­stärks lik­som, men man får abso­lut inte ta för myc­ket). Och lite soc­ker i tomat­sås är såklart basic. Sen ska alla tomat­så­ser koka länge. Ita­li­e­nar­na kokar sina tomat­så­ser i fle­ra tim­mar. Det får sock­ret att kara­mel­li­se­ra och för­hö­jer ock­så sma­ker­na. Ja, det var väl lite sås-tips…

  2. jessica says:

    åååh Kvarn­piz­za, den var ju den godas­te piz­zan som nån­sin gjorts!
    Ni råkar inte ha koll på deras and­ra topics som man kan få ta del av på något vis?

  3. Paddy says:

    Hit­ta­de fak­tiskt en meny från Kvarn­piz­za för någon vec­ka sen när jag töm­de inne­hål­let i en låda. Enligt menyn het­te piz­zan ”Diablo” och skall egent­li­gen ha lök på sig ock­så.
    Per­son­li­gen tyc­ker jag piz­zan blir goda­re om man har en annan tomat­rö­ra än bara puré på bot­ten, t.ex. någon smak­satt (eller hem­ma­gjord!) röra. Tomat­puré sma­kar lite för skarpt och syr­ligt för min smak.

  4. Anders says:

    Såsen ska väl på efteråt? Annars tor­kar den ju bara!

  5. Apa says:

    Om bara bott­nen blir bra kan jag veri­fi­e­ra att det är en myc­ket god piz­za! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *