Pizzadeg

Grund­deg till piz­za­bott­nar. En sats piz­za­deg räc­ker till en stor piz­za­bot­ten, lagom för två per­so­ner. Med myc­ket fyll­ning räc­ker det till fler.

Tid: 5 minu­ter + 30 minu­ter för jäs­ning.

2 dl kallt vat­ten
½ paket jäst (25 gr)
45 dl vete­mjöl
1 tsk salt
2 msk oliv­ol­ja

  1. Lös upp jäs­ten i lite av vatt­net.
  2. Till­sätt res­ten av vatt­net, salt och olja.
  3. Rör ner vete­mjö­let, det ska bli en gans­ka lös deg.
  4. Knå­da degen ordent­ligt, helst för hand så att den blir smi­dig.
  5. Ställ degen att jäsa i minst 30 minu­ter, har man tid kan den gär­na jäsa länge i kyl­skåpet istäl­let.
  6. Kav­la ut degen rim­ligt tunt och lägg på en plåt, täck med till­be­hör och gräd­da i ordent­ligt varm ugn (250°) i 1015 minu­ter.

Vi har ock­så för­slag till piz­za­fyll­ning­ar, eller var­för inte pro­va en Kvarn­piz­za?

This entry was posted in Paj & Pizza and tagged . Bookmark the permalink.

87 Responses to Pizzadeg

  1. Tipset says:

    Stir­ra dig inte blind på DL mått när det gål­ler mjö­let.

    I mat­be­re­da­re, till­sätt hälf­ten av mjö­let på en gång.
    Häll i mjöl kon­ti­nu­er­ligt till degen blir fas­ta­re men inte släp­per från kan­ter­na. kör 10 minu­ter.
    Häll i lite mjöl så att den släp­per från kan­ter­na, häll ut på bak­bord med mjöl. knå­da in mjöl tills degen är rätt kon­si­stens.
    Kol­la glu­ten bild­ning­en genom att dra ut en liten klutt deg som ett litet trumm­skinn och fjäd­ra ett pek­fing­er emot, går degen sön­der får du knå­da vida­re. ¨

    Kom ihåg deg ska vara lösa­re än vad många tror när man tar ur den ur bere­da­ren, det är det där­för man mjö­lar hän­der och bak­bord.

    Tyc­ker 275 gra­der i 10 minu­ter blir per­fekt på den­na deg, så nära piz­ze­ri­an man kan kom­ma, fast per­son­li­gen gil­lar jag den­na bätt­re.

  2. Micke´s return says:

    Skrev en kom­men­tar för 7 år sedan när jag tänk­te baka den här degen. Den blev så god att jag inte kan tän­ka mig någon annan piz­za­deg att göra hem­ma. 7 år sedan jag baka­de sist över­hu­vud taget men nu har det hun­nit bli 2 famil­je­piz­zor på nån vec­ka bara.

    MVH.

  3. Henke says:

    Har använt det­ta recept sen 2004, fort­fa­ran­de den bäs­ta j*vla piz­za­de­gen nån­sin!

  4. Swedo says:

    Kanongod! Gjor­de pre­cis enligt recep­tet och min blev tjock som pan­piz­za. men väl­digt god pan­piz­za! kom­mer göras igen!

  5. shilN says:

    prö­var piz­za­de­gen för förs­ta gång­en just nu åter­kom­mer om hur det lyc­ka­des och sma­ka­de
    sena­re.

  6. adam says:

    Tyc­ker att det sma­ka­de skit

  7. el lemuro loco says:

    bru­ka­de göra sam­ma recept i min pap­pas piz­ze­ria gick hem med kun­der­na men häll­de hälf­ten mat­ol­ja och oil­v­ol­ja lika god with a twist, lol 😉

  8. Therése says:

    Ska göra piz­zor med bar­nen jag pas­sar sena­re idag, ska använ­da det här recep­tet.
    Hop­pas det blir bra!

  9. Ola says:

    Gott som pita bröd oxå. Använ­de det till kvälls­ma­ten idag när allt annat bröd var slut.
    Det blir fyra stör­re eller åtta mind­re bröd.
    Kör­de 250 gra­der i ugnen och brö­den var inne i 5 minu­ter.
    Skar upp brö­det och fyll­de det mer bords­mar­ga­rin, skin­ka, ost, 1/2 cm bre­da gur­ka stäng­er, och hac­kad lök.
    Mums…

  10. Micke says:

    BUMP, utav hel­ve­te

  11. Micke says:

    Fan, kan NI inte läsa recep­tet. Det står ju kallt vat­ten och 30min jäs­ning. Då kan ni inte kom­ma med för­slag som ”kall­jäs­ning” över nat­ten o.s.v.
    Recept­ska­pa­ren får själv kom­men­te­ra och änd­ra recep­tet, om nu den­ne har skri­vit fel.
    Så, kallt vat­ten och 30min jäs­ning ska det va och ing­et annat. punkt!

  12. johan says:

    ame­ri­can hun­ter var jät­te rolig. good stuff mkt bätt­re än recep­tet, det är väl för satan ett helt van­ligt piz­za­degsre­cept?!

  13. morsan says:

    Hal­lå Tack för jät­te go piz­za recept 🙂
    och hör­ni slu­ta kla­ga och hit­ta fel ‚för er som inte VET så kan man jäsa så här ock­så , jag har gjort det och som ni ser många and­ra ock­så och fått bra resul­tat!

  14. AmericanHunter says:

    I like piz­za. I like Swe­dish piz­za. Very good reci­pe. I want to meet Swe­dish peop­le in Ame­ri­ca. Eat piz­za with Swe­dish peop­le. Eat peop­le with piz­za fri­ends. I love Ame­ri­ca.

  15. AnnaKarin says:

    salt dödar gäs­ten. glöm inte det! piz­za­de­gen va äck­lig. Usch och blä! /(/ anna­ka­rin

  16. Kalle Törn says:

    skit­bra recept…använt det över ett år nu, tack som fan!

  17. pizza says:

    Piz­za­de­gen blir kanongod om man kläm­mer i en skvätt citron!! Grym skill­nad!
    Mås­te tes­tas!!

  18. Linus says:

    hm…jag satt och fun­de­ra­de på para­graf 3 ”det ska bli en gans­ka lös deg” och para­graf 4 ”Knå­da degen ordent­ligt, helst för hand så att den blir smidig”.….kan man knå­da en lös deg?…och ska inte knåd­ning­en kom­ma efter jäs­ning­en?.…

  19. Fredrik says:

    Bak­pul­ver fun­kar istäl­let för jäst — men då ska den inte jäsa. Bak­pu­ler jäser först i ugnen.

  20. Elin says:

    Jag har ing­een jääst ?! vad ska jag göra ?

  21. erik says:

    näs­tan exakt som mam­mas gam­la recept. blir suve­ränt.

  22. therese says:

    många goda ord om piz­za­bot­ten så jag ska ge det ett för­sök idag eftersom jag slar­vat bort min enda kok­bok med recep­tet… åter­kom­mer med resul­tat!

  23. Harry Vingåker says:

    Under mina 25 år som piz­za­degs­ex­pert har jag ald­rig hört något så urbo­ta dumt som Sebasti­ans inlägg! Coou­us coou­us i piz­za­de­gen!? Jag trod­de det har var ett seri­öst forum! Med Coou­us coou­us piz­za­de­gen får den fär­di­ga piz­zan inte bara en oan­ge­näm smak utan ock­så en myc­ket märk­lig kon­si­stens! /Hary

  24. Mathias says:

    Tje­na! Nu är det även min tur att tes­ta degen. Så omta­lad att den bor­de få sig en 60min inter­vju i TV!
    Blir piz­za bak­ning med flic­kan och hop­pas på suc­cè =)
    Tack för alla goa tips! hej­svejs!

  25. Sebastian Ylvenius says:

    Kan man ha coou­us coou­us i piz­za­de­gen?
    Tack­sam för svar!

  26. Fnöske says:

    Tips:
    Baka ut en rund piz­za, och vräk på till­be­hör efter smak.
    Under tiden står plå­ten i ugnen och blir het. Sen släng­er man bara på piz­zan på den var­ma plå­ten, och slip­per degig och blöt bot­ten.

  27. Räven says:

    Ja det­ta ska bli intres­sant, säl­lan har väl ett så omdis­ku­te­rad piz­zare­cept skå­dats.
    Blir piz­zan inte god så stäm­mer jag nog någon 😉

  28. dave says:

    jag menar, vad är det som är så bra med det­ta recept? jag för­står det inte. de som menar att det­ta är det bäs­ta receptet…finns det så oli­ka piz­za-deg recept, där and­ra ingre­di­en­ser behövs, eller? knap­past..
    folk blir helt sali­ga när de får till en hemm-bakad pizza…hur går det med pann­ka­kor då? har ni nåt ”bra” recept på det ock­så? hehe:)

  29. dave says:

    piz­za­deg kan ju ald­rig bli fel!! vad är det för stolp­skott som har tum­men mitt i han­den?? o inte ens kan få till en piz­za­deg? Det är ju bara vat­ten, mjöl, jäst, her­re­gud, typiskt Sve­ri­ge allt­så… 🙂

  30. Haxrimule - mån dansaren says:

    Jag baka­de degen bak­läng­es för att leta efter dom dol­da bud­ska­pen.
    Den är ren.

  31. David says:

    Asgottt!!!!!! Mums!!!!! Kan nog göra bröd på degen.

  32. Krille says:

    Hehe, har fan ald­rig sett så lång tråd om ett recept för piz­za­deg för­ut så jag mås­te ju tes­ta det­ta. 🙂

  33. Yoga says:

    Tack för ett bra recept på piz­za deg nu behö­ver man inte gå till en piz­ze­ria läng­re för den­blev lika god. ;O)

  34. Den Där Killen says:

    Sit­ter på job­bet och är sugen på hem­ba­kad piz­za när man kom­mer hem! Goog­la ”piz­za­deg”… Och vips kom den­na överst… men kol­la­de även in lite and­ra recept men jag fas­tan­de för den­na. Och nu Efter att läst allas inlägg!… mås­te bara säga att jag *Gar­var av sto­len* Ni är ju helt Toki­ga som har skri­vit här… den här piz­za­de­gen mås­te vara helt GRYM asså! *dre­gel dre­gel* Jag mås­te hem och fixa piz­zan nu, shit asså vad hung­rig jag eee­e­e­ee nu! //Den Där Kil­len

  35. Plösen says:

    Pas­sar det me sån päls­lös katt eller bör det vara reserv­hjulpå piz­zan?

  36. Michelle Silander says:

    Värst vad de fles­ta kla­gar på recep­tet. De är nog bara avunds­sju­ka för att de inte kom på det själ­va. Jag tyc­ker iaf att piz­zan blev hur god som helst!!

  37. Pizzabagare says:

    Vil­ken dis­kus­sion om den­na piz­za­deg. Mås­te tes­ta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *