Tzatziki

Por­tio­ner: 68
Points: 7 points för hela sat­sen
Tid: ca 10 minu­ter


1 burk mat­lag­ningsyog­hurt 8%
1 burk Crè­me Fraîche 2%
1 gur­ka
13 vit­löks­klyf­tor
Salt & pep­par

  1. Riv gur­kan och kra­ma ur vatt­net.
  2. Blan­da yog­hurt och fraiche.
  3. Pres­sa vit­löks­klyf­tor­na.
  4. Blan­da gur­ka och vit­lök med yoghurt/fraiche.
  5. Smak­sätt med salt & pep­par.
This entry was posted in Sås, ViktVäktarmat. Bookmark the permalink.

5 Responses to Tzatziki

  1. -ch- says:

    jag har pro­vat att byta ut gur­kan och ersät­ta den helt eller bara del­vis med squash/zuchini fun­kar jät­te bra och blir gott oxo.. eftersom den är mind­re vatt­nig och har lite lite söta­re smak :d

  2. Rozzy says:

    Det här skul­le man pro­va!
    Hur länge Tzat­zi­kin i kylen?

  3. Henke says:

    Lite pres­sad citron gör sma­ken ännu bätt­re!

  4. Ann says:

    Man får ur mer vat­ten om man river gur­kan, läg­ger den i ett durk­slag, strör över salt. Låt stå ca 15 min. Sedan kra­mar man. Det blir mind­re vatt­nigt då.

  5. marie says:

    Hej,
    Tzat­zi­kin blir ännu sma­la­re om man tar natu­rell lätt yog­hurt och låter den rin­na av i ett kaffe­fil­ter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *