Kategorier
Desert

Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm

Gudom­ligt gott till efter­rätt.
Tid: 30 minu­ter — 2 tim­mar
Kan för­be­re­das och sen stå och dra till efter maten när det är dags att äta den.


1 liter färs­ka jord­gub­bar
2 lime (skal och juice)
½ dl hac­kad färsk basi­li­ka
½ dl råsoc­ker
5 äggu­lor
1 dl soc­ker
1 msk vanilj­soc­ker med äkta vanilj
5 dl visp­gräd­de

  1. Snop­pa jord­gub­bar­na och dela ned dem i mind­re bitar.
  2. Riv limeska­let och blan­da det med råsock­ret.
  3. För­de­la lime­sock­ret över jord­gub­bar­na och pres­sa över lime­jui­cen. Strö över basi­li­kan och vänd runt.
  4. Låt dra.
  5. Vis­pa gulor, soc­ker och vanilj­soc­ker poröst.
  6. Vis­pa gräd­den lätt och vänd ner den i äggsme­ten.
  7. Ser­ve­ra jord­gub­bar­na i glas eller på tall­rik och top­pa med råkräm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *