BBQ-sås

Som Tina gör den. Pas­sar bra till det mesta som gril­lats. Tar lite tid att göra, men är defi­ni­tivt värt det!
Tid: 3040 minu­ter, bero­en­de på hur snabbt du för­be­re­der ingre­di­en­ser­na 🙂


5 toma­ter
3 scha­lot­ten­lö­kar
½ dl oliv­ol­ja
2 vit­löks­klyf­tor
3 dl kyck­ling­bul­jong
½ dl äppel­ci­der­vi­nä­ger
¾ dl råsoc­ker
1 msk riven ing­e­fä­ra
1 spansk pep­par (ren­sad från kär­nor och mel­lan­väg­gar)
1 dl tor­ka­de apri­ko­ser
2 kanel­stäng­er
3 dl vat­ten
1 msk kon­cen­tre­rad kyck­ling­bul­jong

  1. Dela ned toma­ter­na i mind­re bitar och ski­va scha­lot­ten­lö­ken fint.
  2. Kros­sa vit­löks­klyf­tor­na med bla­det på kni­ven och ski­va den spans­ka
    pep­pa­ren.
  3. Häll toma­ter, scha­lot­ten­lö­kar, vit­löks­klyf­tor, kanel­stäng­er­na, den spans­ka pep­pa­ren, apri­ko­ser­na och ing­e­fä­ran i en kastrull.
  4. Till­sätt kyck­ling­bul­jong, vinä­ger, soc­ker och vat­ten och koka upp.
  5. När såsen kokat upp, grov­kros­sa ingre­di­en­ser­na med en bal­long­visp eller en trä­slev.
  6. Sal­ta och pepp­ra. Låt koka till sim­mig kon­si­stens ca 1520 min.
  7. Ser­ve­ra kall eller varm som till­be­hör till gril­lat.
This entry was posted in Sås. Bookmark the permalink.

5 Responses to BBQ-sås

  1. Anders says:

    Jo, för det är ju så otro­ligt svårt att byta ut kyck­ling­bul­jong­en mot grön­saks­di­to. :-S

  2. ulrik says:

    hal­lå hal­lå i stu­gan

  3. Paddy says:

    Sådär, har tagit bort det här recep­tet från den kate­go­rin.

  4. Helene says:

    Men hal­lå!
    Kyck­ling­bul­jong är väl INTE vegi­ta­riskt.…

  5. Leif I says:

    En god BBQ sås få vi hop­pas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *