Kategorier
Bröd Indiskt

Naan

Ett dropp-for­mat indisk bröd. Gott till de fles­ta indis­ka maträt­ter.
Tid: 33½ tim­mar (varav 2½‑3 tim­mar jäs­ning)
Por­tio­ner: 46 bröd


7½ dl vete­mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl natu­rell yog­hurt
2 msk mat­ol­ja
1 tsk salt
2 tsk strö­soc­ker
½ tsk bak­pul­ver
2 tsk torrjäst
Lite mat­ol­ja till grädd­ning­en

  1. Lägg mjö­let i en skål. Värm mjöl­ken så att den är lite var­ma­re än fing­er­varm. Vis­pa ägget lätt i en annan skål och blan­da väl med yog­hurt, olja, salt, soc­ker, bak­pul­ver, jäst och ½ dl av mjöl­ken.
  2. Häll mjölk­bland­ning­en över mjö­let och blan­da med hän­der­na. Häll i res­ten av mjöl­ken lite i taget och bör­ja knå­da. Fort­sätt tills du har en mjuk deg som är lätt att arbe­ta med. Knå­da tills den känns smi­dig och inte klad­dar.
  3. Pens­la degen med lite olja, täck över skå­len med en fuk­tig hand­duk och låt jäsa c:a 2½ tim­mar. Sätt på ugnen på högs­ta vär­men och se till så att gril­len är på ock­så. Pens­la tre bak­plå­tar tunt med olja.
  4. Knå­da degen ett par minu­ter och dela den i 6 delar. Plat­ta ut och dra delar­na med hän­der­na till dropp­for­ma­de kakor, 2530 cm långa och 1215 cm bre­da. Lägg två kakor på var­je plåt. Låt kakor­na jäsa 20 minu­ter under duk.
  5. Pens­la kakor­na snabbt med lite vat­ten. Sätt in plå­tar­na en i taget högt upp i ugnen och gräd­da kakor­na 23 minu­ter på var­je sida, tills de fått bru­na fläc­kar.

6 svar på ”Naan”

Naan e en Paki­sta­nisk bröd o inte nån jäv­la indisk alla ska alltig tro allt e från indi­en men den e från Paki­stannnnn

Tack för en jät­te bra sida!!!
Mitt naan blev super gott!!!
Har en frå­ga om jag vill ha vit­lök på dem hur och när läg­ger jag på det???

Påskaf­ton

Igår blev det påsk­mid­dag. Eftersom vi alli­hop (jag, Fritz och Mår­ten) var lite tröt­ta på tra­di­tio­nell påsk­mat, och dess­utom hade pra­tat om att äta indisk mat ett tag, så pas­sa­de vi på att laga indisk mat istäl­let och ha en…

Lämna ett svar till Rosanna Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *