Kycklingfiléer med dijonsenap

Att ste­ka kyck­ling i ugnen är snabbt och enkelt, och det är dess­utom lätt att göra om man ska laga mat åt många. När jag lagar det här recep­tet använ­der jag gär­na en krydd­bland­ning som heter Pari­si­en Bon­nes Her­bes från Penzey’s, men det är gans­ka så dyrt att bestäl­la kryd­dor från dem, de domi­ne­ran­de sma­ker­na i den bland­ning­en är dra­gon och tor­kad gräslök – så den låter sig lätt ersät­tas.


För en st kyck­ling­fi­lé (lagom till en per­son – enkelt att mul­ti­pli­ce­ra):
1 st färsk kyck­ling­fi­lé
Dijon­se­nap
Pari­si­en Bon­nes Her­bes krydd­bland­ning eller tor­kad dra­gon (ev tor­kad dra­gon och tor­kad gräslök)
1 ski­va torrt fransk­bröd
Lite (1 tsk kanske) fly­tan­de mar­ga­rin (eller smält smör)
Svart­pep­par
Hac­ka eller riv brö­det till bröd­smu­lor (använd inte indu­stri­till­ver­kat strö­bröd – det blir otäckt). Plat­ta till och vik ut kyck­ling­fi­lé­en, pens­la den med dijon­se­nap på alla sidor, strö över ört­kryd­dor och bröd­smu­lor (klap­pa fast dem). Lägg i en smord ungs­fast form, häll över ev över­bliv­na bröd­smu­lor, häll över lite fly­tan­de mar­ga­rin. Stek i mit­ten av ugnen, 225°, 20 minu­ter.
Ser­ve­ra med pota­tis­kom­pott och en sal­lad.

This entry was posted in Fågel. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *