Biff med syrliga nudlar

Snabb kvälls­mat när man inte har ork att göra något som tar tid. Inte påtag­ligt asi­a­tiskt, men inspi­re­rat där­i­från.

Mid­dag på sex minu­ter om du är lite fing­er­fär­dig, 10 om du inte är det.

1 per­son, 6 min

Nud­lar av en god sort (inte ris­nud­lar bara)
1 st biff (rygg­biff bru­kar fin­nas krav­märkt i min butik)
2 msk soja (gär­na japansk)
1 lime
2 sal­lads­lö­kar (spring oni­on, ibland slar­vigt över­satt till vår­lök)
olja, salt och pep­par till bif­fen

  1. Koka upp en liter vat­ten med lite salt i. Värm en stek­pan­na med lite olja i.
  2. När vatt­net kokar läg­ger du i nud­lar­na och tar gry­tan av spi­sen – låt stå.
  3. Lägg bif­fen i pan­nan, stek 2 min, vänd (sal­ta och pepp­ra) och stek ytter­li­ga­re 2 min (tider­na är unge­fär­li­ga, det beror på hur tjock bif­fen är och hur stekt du vill ha den). Sal­ta och pepp­ra även den and­ra sidan av bif­fen.
  4. Medan den ste­ker skär du sal­lads­lö­ken halv­tun­na bitar.
  5. När bif­fen bör­jar bli klar slår du nud­lar­na i ett durk­slag och låter vatt­net rin­na av, lägg upp bif­fen på en skär­brä­da, till­ba­ka med nud­lar­na i gry­tan och på med soja och lime­juice (pres­sa den rätt ur limen).
  6. Lägg upp nud­lar­na på en varm, djup tall­rik. Lägg sal­lads­lök ovan­på.
  7. Skär bif­fen i trev­li­ga rem­sor och lägg dem överst. Ät på en gång.

(Man kan vari­e­ra något lite med chi­li i soja/limejuicen.)

This entry was posted in Kött. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *