Kategorier
Desert Kaka Paj & Pizza

Aprikospaj

Paj­deg kan man göra på många sätt, oftast giter jag inte. Då köper man istäl­let Mai­ze­nas paj­degs­mix – den är god och dess­utom fettsnål. Så det här recep­tet är mest ett recept på en fyll­ning till ett pajskal, men det är en mäk­ta god fyll­ning, lite som ost­ka­ka men ändå inte.


Sätt ugnen på 200°, gör ett pajskal.

1 st pajskal, ogräd­dat men redo för ugnen (ca 28 cm i dia­me­ter)
2 bur­kar apri­ko­ser i soc­ker­lag
1 burk kesel­la
100 gr grovt riven man­del (behö­ver inte ska­las)
3 ägg
1 dl soc­ker
1 tsk vanilj­soc­ker

Lägg ut de hal­ve­ra­de, avrun­na apri­ko­ser­na i pajska­let. Rör sam­man res­ten av ingre­di­en­ser­na i en bun­ke och häll sme­ten över apri­ko­ser­na. Gräd­da i 200°, i mit­ten av ugnen, i ca 45 minu­ter.

Det går natur­ligt­vis att använ­da annan frukt än apri­ko­ser, och and­ra typer av nöt­ter än mand­lar – det är bara att pro­va sig fram. Just den­na kom­bi­na­tion är då garan­te­rat myc­ket god. Det behövs defi­ni­tivt ing­en galss eller gräd­de till pajen, ät den som den är helst nybakt och ljum­men.

För en kalo­risnå­la­re paj använ­der du lätt­kesel­la och söt­nings­me­del (hur myc­ket som behövs beror på vil­ket söt­nings­me­del det rör sig om, du får läsa på för­pack­ning­en vad som mot­sva­rar 1 dl strö­soc­ker) istäl­let för kesel­la och soc­ker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *